
Mit is kezdjünk egy csontos és bőrös libamellel?
Ismerjük meg és merjük használni ezt a gyönyörű, ízletes, vörös húst!
Többségünk nem ismeri a libamellet, a liba egyik legkiválóbb húsrészét, és ezért nem is kerül a hétköznapok asztalára. Ezért úgy gondoltam, hogy bemutatok egy egyszerűen elkészíthető, kétfogásos menüt belőle. Használom hozzá „A Fűszeres Lány” olasz fűszerkeverékét, a tavasz slágerét, a medvehagymát, és tálalom a „Balmaz Tészta” széles metéltjével.
Egy darab csontos libamellből kétfogásos remek ebéd készíthető, semmilyen különleges tudás nem kell hozzá!
Hozzávalók 4 személyre
- 0,85 kg csontos, bőrös libamell
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej zeller
- 2 db fehérrépa
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál A Fűszeres Lány olasz fűszerkeveréke
- 1 csomag Balmaz Tészta széles metélt
- 0,2dl főzőtejszín
- medvehagyma ízlés szerint
- szemes bors
- natúr ételízesítő
Elkészítés
- A libamellet alaposan megmossuk, majd a csontról lefejtjük a mellhúst, ujjnyi vastagságban felvágjuk a bőrével együtt, a csontot külön tesszük.
- A szeletelt libamellet saját zsírján megsütjük, majd a tűzről levéve meghintjük sóval és az olasz fűszerkeverékkel, jól átforgatjuk, majd pihentetjük.
- Mindeközben már a csontot feltesszük főni húslevesnek, amibe beleteszünk egy fej fokhagymát és egy vöröshagymát, szemes borsot és sót, a felfövés után a habját leszedjük, lassú tűzön főzzük.
- A levesbe beletesszük a natúr ételízesítőt, csípős zöldpaprikát, a felkockázott zellert és a fehérrépát, és folytatjuk lassú tűzön a főzését.
- A pihentetett sült húst elővesszük, a majdnem kész levesből a fokhagymát, a vöröshagymát és 3 merőkanál levest átmerünk a sült húsra és lassan elkezdjük fedő alatt párolni. Amikor a hús megpuhult, ami kb 40 perc, akkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, majd a legvégén megszórjuk medvehagymával, és kész is vagyunk. Közben megfőzzük a széles metéltet.
- A levesből a csontot kivesszük és botmixerrel összeturmixoljuk, kevés főzőtejszínnel felfőzzük, tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és friss petrezselyemmel.
Ennyi a csodálatos libamell elkészítése, mindenkinek ajánlom, kiváló, jóízű vörös hús!
Péntek Viktor
Költségek:
Csontos bőrös libamell 0,85kg: 2000.-Ft
Balmaz Tészta 1 csomag: 450.-Ft
Zöldségek: kb 500.-Ft
Összesen: 3000.-Ft