
A hízott libahájat szépen tisztán kapjuk, így a feldarabolással kezdhetjük a sütést, hogy kisebb vagy nagyobb darabokra, ez ízlés kérdése, ki hogy szereti. A sütéshez válasszunk egy magasabb falú edényt, hogy sülés közben ne sziszegje össze ételünk zsírral a konyhát. Szép csendes tűzre rakjuk, türelemmel süssük, úgy lesz finom. Időnként nézzünk rá, s amikor már a számunkra megfelelő állagúra zsírjára sütöttük, akkor óvatosan, meg nem égetve magunkat, szűrőkanállal szedjük ki a tepertőket. Sóval kicsit megpergethetjük. Ne hagyjuk a zsírban, mert egyrészt még tovább sülhet a forró zsiradékban, másrészt megszívhatja magát, s akkor már nem lesz olyan finom friss, ropogós.
Házikenyérrel, hagymával pazar reggeli, vacsora vagy előétel!
Ha kihűlt a zsírunk, akkor szűrőn keresztül engedjük üvegedénybe és tegyük a hűtőbe, a gyönyörű sárga, ikrás libazsír jó lesz zsíros kenyérhez, vagy sütéshez, rántásokhoz, pörköltalapokhoz.