
A szép kacsacombjainkat a sütés előtt pár nappal előkészítjük, megéri a fáradtságot. Nem kell nagy dologra gondolni, csak sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd szépen olajjal vagy zsírral zárjuk a felületet, majoránna ágat is rakhatunk rá, s eltesszük a hűtőbe, hadd vegye át az ízeket. Akkor az igazi, ha kacsa- vagy libazsírban sütjük, más lesz az íze, állaga, illata, ha így teszünk, mintha olajban sütnénk. Jelen esetben hízottliba-nyakbőrt daraboltam fel és sütöttem zsírjára lassú tűzön, türelmesen. S ebben a friss libazsírban, először kevésben, aztán sokban, sütöttem szintén türelmesen, meg-megforgatva, lila hagymával és fokhagymával körbe rakva a hízottkacsa-combokat. Ennek gazdag ízeit jól kiegészíti az egyszerű tört krumpli (ebbe is tehetünk libazsírt) és a párolt káposzta.
A hízottliba-nyakbőrből készült tepertőt pedig előételnek kínálhatjuk hozzá, vagy jó lesz reggelire, vacsorára.