
Színes étel, gyönyörű a borsó zöldje a paradicsom pirosával
ZÖLDBORSÓS LIBAMELL FALATOK
Hozzávalók 4 főre:
800 g libamell, 1 kg krumpli, 2 marék zöldborsó, 2 fej vöröshagyma, 5 evőkanál libazsír, só, bors, lestyán, zsálya (fűszerek kedved szerint)
Elkészítés:
- a libamellet egyben befűszerezzük, 4 evőkanál zsírt teszünk egy sütőedénybe, ráhelyezzük a mellet, majd két csésze vízzel felöntve, fóliával letakarva, csendesen sütjük a sütőben, időnként nézzünk rá, locsolgassuk a tepsiben lévő folyadékkal, meg is fordíthatjuk
- közben a krumplit meghámozva megfőzzük, majd kevés libazsíron átforgatjuk
- összekészítjük a paradicsomsalátát, mi lila hagymával és kevés fokhagymával szeretjük; de akár uborka, akár fejes salátával remek lesz ételünk, kovászos uborka, hmmmm
- a vöröshagymát nem túl apróra vágjuk, mi szeretjük érezni az állagát, libazsíron csendesen dinszteljük egy serpenyőben
- a megsült libahúst leválasztjuk a csontról és közepesen nagy darabokra vágjuk, hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymánkhoz és együtt sütjük a kívánt állagúra
- ha kész, akkor megszórjuk a kiolvasztott zöldborsóval és tálaljuk; de ha ti úgy jobban szeretitek, hogy a borsó kicsit össze van sütve a hússal, akkor tegyetek így
Jó étvágyat!