Valami érdekeset készítettünk, mi magunk is kíváncsiak voltunk az eredményre.
És igen, jó lett, bekerült a receptfüzetünkbe!
Bátran próbálkozzunk a kölessel és a libahússal, remekül összeértek az ízek egymással, ízes, harmonikus lett ételünk.
Még akkor is bátran ajánljuk, ha valaki nem szereti a kölest.
Hozzávalók:
200g köles, 800g libamell (1 db), 5 gerezd fokhagyma, 1 db vöröshagyma, 1 evőkanál libazsír, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes cukkini, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk őrölt bors, 1 tk őrölt kömény, 2 csipet kakukkfű, 2 csipet oregánó, 2 tk paradicsompüré, só
- a hagymát apróra vágjuk, libazsíron megdinszteljük, ráöntjük a kölest, kavargatva kicsit pirítjuk, majd fél liter vízzel felöntjük, sózzuk, időnként kavargatva megfőzzük és kihűtjük
- a libamellet kockára vágjuk és ledaráljuk
- a répát és a cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük
- egy tálban összekeverjük a kölest, a húst, a répát, cukkinit, a fűszereket, sót, a lereszelt fokhagymát, a két tojást és az apróra vágott petrezselymet
- két rudat formálunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket megkenjük a vízzel csak nagyon kicsit hígított paradicsompürével
- a sütőt előmelegítjük 180 C-ra, egy órán át sütjük
Melegen és hidegen is tálalhatjuk, például egy piknikhez remek fogás lehet zöldségekkel kiegészítve.
Milyen köretet javasolnánk hozzá?
Mi csak egy fokhagymás tejfölös öntetet és egy lila hagymás paradicsomsalátát készítettünk hozzá, ami nekünk így elegendő volt.
De ha szeretnél valami komolyabbat, akkor például krumplit is süthetsz a vagdalttal egy időben, egy másik tepsiben libazsíron, sózva, borsozva, és megszórva kakukkfűvel. De egy majonézes krumplisaláta is jó választás lehet.
Jó étvágyat!