A hízottliba-máj különleges élvezeti értékű alapanyagunk a konyhában. Elkészítése nem bonyolult, de odafigyelést igényel, mert ha túl sokat veszít zsírtartalmából, akkor nem a várt ízélményt fogjuk kapni. A mi javaslatunk szerint a sütés előtti napon májunkat fokhagymával megrakva öntsük fel tejjel, ami lágyítja és kiszívja belőle a vért.
Tegyük be a hűtőbe másnapig. Utána egy kisebb fazékba olvasszunk libazsírt, sokat, és rakjuk bele a májat. Süssük mind addig, amíg kicsit barnulni nem kezd. Ezután vegyük ki, szeleteljük fel szélesebb darabokra. Egy üveg sütőedény aljába bőven szórjunk sót, fokhagymagerezdeket, sorjázzuk rá a májszeleteket és tegyük a sütőbe, amíg szépen megpirul, megsül. Tálalhatjuk frissen krumplipürével, sült almakarikákkal vagy pirítós kenyérrel, deár hidegen is kiváló.
A megmaradt libazsírt egy üvegedénybe átszűrve érdemes eltenni a hűtőbe, hiszen fűszeres libazsírunk kiváló zsírozskenyérhez paprikával, paradicsommal, lila hagymával!