A gyönyörű, zsírral teli hús minek másnak, mint a mindenki kedvencének, Brassóinak elkészítve
Az átmosott húst, ha szükséges, akkor még hosszára vágjuk. Egy lábasban libazsírt olvasztunk, majd arra rátesszük az apróra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem párolószaft is, ami kb. 1 dl legyen. Hozzátesszük a borsót és azzal összepároljuk, a legvégén petrezselyem zöldjével meghintjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Olajban vagy zsírban kisütjük (lehet a kettő keveréke is), majd összekeverjük a szaftos hússal.
HOZZÁVALÓK
1 kg liba apróhús, 1 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kávéskanál majoránna, 1 kg burgonya, libazsír a sütéshez
Költségek:
1kg liba apróhús 1000.-Ft